Hayvanlara yönelik farkındalıgin artması yerel yönetimleri de harekete geçiriyor. Birlikte paylaşmak için geldiğimiz dünyanın sadece bize ait olmadığının farkına varan belediyelerin sayısı her geçen gün artıyor.
İnegöl’de Pisi Bahçe
Bursa- İnegöl’de, belediye tarafından yaptırılan kültürpark içinde, “Pisi Bahçe Kedi Yaşam Merkezi “açıldı. Hikmet Şahin Kültürparkı`ndaki kedi yaşam merkezi, İnegöl Belediyesi, Bursa Büyükşehir Belediyesi, İnegöl Doğal Hayatı Koruma Derneği, Orman İşletme Müdürlüğü ve Kent Konseyi Sokak Hayvanları Çalışma Grubu işbirliğiyle yaptırıldı.
İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş yaptığı konuşmada, Türkiye`de birçok belediye tarafından kediler için sığınma alanları yapılmakta olduğunu ancak projelerinin sadece sığınma alanı değil rahatça gezip dolaşacakları, oyun oynayabilecekleri yaşam ve oyun parkı olduğunun altını çizdi.
Artan Yemekler Barınağa
Balıkesir-Bandırma Belediyesi ise, barınaktaki hayvanların beslenmesi için yurtlardan ve yemek fabrikalarından gıda atıklarını toplamak üzere ekip kurdu. Ekip, artık yemeklerin toplanması için üretilen özel konteynerler ile birlikte sistemi anlatan broşürler hazırlayarak dağıtıyor. Ayrıca yemek üretim tesislerden ve yurtlardan toplanan tonlarca yemek artığıyla, barınak hayvanlarının gıda ihtiyacı karşılanıyor.
Yaralı Köpek İçin Seferberlik
Büyükçekmece Belediyesi ekipleri, ilçeden yaklaşık 300 kilometre uzaklıktaki Mudurnu-Akyazı yolu üzerinde yaralanan köpeği Büyükçekmece Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ne getirerek tedavi altına aldı. Yaralı köpek için seferber olan Büyükçekmece Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü veterinerleri, araç çarpması sonucunda arka iki bacağı kırılan yaralı köpeği Büyükçekmece Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ne getirerek tedavi altına aldılar. Köpeğin bakımıyla ilgilenen veteriner hekim, “Kırık iki bacağına ortopedik operasyon gerçekleştirdik, durumu daha iyiye gidiyor. Kısa sürede sağlığına kavuşacak” açıklamasında bulundu.
6 Bin 114 Sokak Hayvanına Baktı
Bursa- Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi, 2015 yılında 6 bin 114 sokak hayvanına bakım ve sağlık hizmeti verdi. Sokak hayvanlarının daha sağlıklı ve güvenli bir yaşam sürebilmeleri adına 8 yıldır faaliyet gösteren merkez, Türkiye’nin her yerindeki yardıma ihtiyacı olan sokak hayvanlarına kucak açıyor. Başta kedi ve köpek olmak üzere birçok hayvanın tedavi edilmesine imkan sağlayan, ileri teknoloji cihazların bulunduğu tesiste, binlerce hayvana sağlık hizmeti verildi. Ayrıca Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi’nde 2015 yılı içerisinde adeta bir ziyaretçi akını yaşandı. Tesise gelen ziyaretçilere hayvan bakımı ve sağlığı konusunda çeşitli eğitimler verildi.
Yorumlar